Een bedrijfsvideo om jouw organisatie goed op de kaart te laten zetten? De aandacht trekken van meerdere klanten? Promotiemateriaal waardoor je veel opdrachten binnenhaalt? Meer bekendheid voor je bedrijf? Dat wil toch iedereen!

Waarom een bedrijfsvideo?

Mensen hebben tegenwoordig weinig tijd of geen zin meer om van alles te lezen. Met een bedrijfsvideo kun je al snel, in een korte tijd, veel van je bedrijf laten zien. Wie ben je? Wat doe je? Met wat voor oplossingen kan jouw organisatie komen? Mensen weten van te voren hoe lang ze bezig zijn met kijken, aangezien dat bij een video aangegeven wordt. Ook kost het minder inspanning: je hoeft niet te lezen, maar je kijkt en hoort dingen. Onbewust blijven dan toch bepaalde beelden of juist geluidsfragmenten hangen. Mensen worden geprikkeld.

Wat zijn de kosten van een professionele bedrijfsfilm?

Wat de kosten van een professionele bedrijfsfilm zijn kan nogal variëren per bedrijf. De ene vraagt € 500,-, maar de ander gaat meer richting de € 2.000,-. Dit is ook afhankelijk van wat je als bedrijf wilt laten zien. Laat je goed informeren en vergelijk bedrijven zorgvuldig met elkaar. Hoe wil jij je bedrijf presenteren? Wat wil je vertellen? Wat heb je daarvoor nodig? Hoe lang dient het filmpje te duren? Raadzaam kan zijn je goed in te lezen, alles concreet op papier te zetten en offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven voor het maken van jouw professionele bedrijfsvideo. We hebben goede verhalen gehoord over de bedrijfsvideo’s van CompanyFilms, dus daar kun je in ieder geval eens contact mee opnemen.

Duur van de bedrijfsvideo

De lengte van de professionele bedrijfsvideo is afhankelijk van welke boodschap je hebt. Het is gebleken dat de duur van 60-90 seconden effectief blijkt te zijn. De kijker blijft gedurende deze periode geïnteresseerd en is niet geneigd af te haken. Maar ook dit kun je prima bespreken met het bedrijf waarmee je in zee gaat. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een uitgebreide versie van de bedrijfsvideo op je website te plaatsen, maar een verkorte, simpele versie op social media, zodat je in mum van tijd toch de aandacht trekt.

Tijdsbestek professionele bedrijfsvideo

Hoe lang het maken van een video duurt, is per bedrijf zeer verschillend. De ene kan filmen en monteren in één dag, de ander geeft aan eerst om de tafel te willen zitten, een script te bespreken en vervolgens te willen filmen en daarna monteren. Dit laatste zal een paar weken in beslag nemen. Neem dit mee in je beslissing voor het maken van een professionele bedrijfsvideo.