De meeste mensen die een eigen website willen bouwen zijn bekend met WordPress, een open platform dat het vrij eenvoudig maakt om een eigen website te bouwen. In dit artikel vertellen we jou meer over de voordelen van WordPress. Lees snel verder!

Een professionele website bouwen met WordPress

Het grootste voordeel van WordPress is dat je zonder al teveel kennis van html en javascript een website kunt bouwen. Er zijn ontzettend veel gratis en betaalde templates beschikbaar waar je gebruik van kunt maken. Toch kennen de meeste templates zijn beperkingen, wat het lastig kan maken om de website te bouwen die je voor ogen hebt. Dit is op te lossen door zelf de codes in te duiken, maar dat kan behoorlijk lastig zijn wanneer je hier geen ervaringen mee hebt.

Daarom is het makkelijker om het bouwen van een WordPress website uit te besteden. Voor een paar honderd euro kun je al een WordPress website laten bouwen, waardoor je jezelf tijd en een hoop stress bespaart. Je ziet vaak dat mensen denken dat het bouwen van een website een makkelijke opgave is. Maar als ze er eenmaal mee beginnen komen ze erachter dat het bouwen van een simpele website geen problemen oplevert. Maar wanneer je een professionele en unieke website wilt bouwen, wordt dat met de gemiddelde WordPress template al een stukje lastiger.

Een webwinkel bouwen

Het bouwen van een webwinkel is lastiger dan een informatieve website. De meeste gebruikers van WordPress zullen gebruik maken van Woocommerce, een bekende plugin waarmee je vrij eenvoudig een webwinkel kunt opzetten. Ook deze plugin kent zijn beperkingen, waardoor het voor een beginnende website bouwer een lastig verhaal kan worden.

Laten we het zo zeggen: met de plugin Woocommerce is het mogelijk om een simpele webshop te bouwen. Maar wanneer je een uitgebreidere webwinkel wilt die er een stukje professioneler uit ziet, dan wordt het als een stukje lastiger. Daarnaast hangt het design van de shop page, de afreken pagina en de winkelwagen pagina deels af van de template waarvoor je gekozen hebt.

De beperkingen van templates en plugins kunnen ten kosten gaan van de professionaliteit van jouw website. Door een ervaren website bouwer in te schakelen weet je zeker dat jouw website er professioneel uit ziet. Meer weten? Breng dan een bezoek aan webdesign onlinemarketingassistent. Zij regelen niet alleen het bouwen van een  WordPress website, maar ook de webdesign, SEO en de teksten. Op deze website kun je tevens de portfolio van de opdrachtnemer zien.